2016. május 7., szombat

I. Túzokfesztivál

Fotó: Ambrus-Szabó József

Óriás túzok
Véget ért az első Túzokfesztivál. A szeles idő ellenére nagyon sokan eljöttek. Szerintem senki sem csalódott. A szervezők változatos programot biztosítottak. A teljesség igénye nélkül: voltak szervezett túrák kerékpárral, busszal, hintón, lovaskocsival. A színpadon helyi és környékbeli együttesek, táncosok léptek fel. A hagyományőrző nők  sütöttek lekváros buktát, kürtős kalácsot. Volt szürkemarha gulyás, szürkemarha pörkölt. Csikós bemutató, solymász bemutató, íjászkodás, népi játszótér, agyagozás. Lehetett készíteni bodzasípot, termésképet, gólyát, valamint baglyokat. 

Túl sok fényképet nem készítettem. Nem volt rá időm. Reggel háromnegyed kilenckor leültem az asztalunkhoz, fél ötig háromszor álltam fel 5 percre. Először mindenki meghátrált, hogy de hát ő nem tud horgolni. Aztán amikor kiderült, hogy a horgolást mi már elvégeztük, csak a végső formába öntés (tömés, varrás, csinosítás) van hátra sokan leültek. Volt aki többször visszajött, több figurát is készített. Olyan is akadt, aki azért jött vissza többször is, hogy végre sorra kerüljön.
Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen sokan voltak. 
Itt is szeretném megköszönni két segítőm lelkes és önzetlen munkáját! Köszönöm Icuka néninek és Marika néninek a segítséget az előkészületekben és a kivitelezésben! 
Négyféle dolgot lehetett készíteni az asztalunknál: mini baglyot, labdát, kerek baglyot, és szivecskés kulcstartót. (Ha igény lesz rá, a többi mintát is felteszem a blogra.)


Dolgozunk

Lila bagoly

Kerek bagoly

Fehér bagoly

Nem bírom a gyűrődést

Jó lett?


Rózsaszín bagoly



Gazsi fogadta az érkezőket 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése