2016. december 23., péntek

Pinterest péntek #21. - karácsonyfák

Nálatok milyen a karácsonyfa? Élő? Mű? Plafonig ér? Vagy picike? Esetleg alternatív? És a díszítés? Követitek az aktuális trendet és minden évben más? 

Honnan jutott ez most eszembe? Aranyvasárnap az adventi vásárban az egyik vevő állt a horgolt hópelyhek előtt. Látszott, hogy nagyon tetszik neki, vásárolni is fog, csak a mennyiség a kérdés.

"Mindig megtetszik valami, vagyonokat költök a fára, és a következő évben megint valami más dekorációba szeretek bele. A szalma díszekkel kezdődött. Utána jött a varrott, majd a cserép, és a gyöngyből fűzött... Most pedig ezeket vagyok képtelen itt hagyni."

Szóval, nálatok milyen a fa? Eláruljátok? Megszólal végre valaki? Mert azt látom ám, hogy olvasni szoktatok. 😊Csak mintha mindenki némasági fogadalmat tett volna.  

Nálunk igazán eklektikus a fa. Először is a plafonig ér, minden évben át kell rendezni a lakást, hogy be tudjuk állítani őnagyságát a sarokba. Másodszor bár nem trendi, és mindenki megdöbben rajta, de nálunk van a fán szaloncukor. Sok. És sok színű.A szaloncukor után jönnek a törhetetlen díszek. Különféle horgolt, varrott, papír, gyurma stb. Felkerül minden gyerekektől kapott apróság, akár a saját gyerekeimtől kaptam, akár az iskolában. Sok ilyen dísz van, bár a privátoktól kapott díszek egyre fogynak. Már nem gyártanak az iskolában fenyődíszeket, és hát a 10-12 évvel ezelőtt készített sógyurma függők mostanra elolvadtak. A törhetetlen díszek után jönnek az angyalkák. Egy ideje rengeteg angyalt kapok, főleg a tanítványaimtól. Ezek után következnek gyerekkorunk üveg díszei. Az első közös karácsonyunkkor megkaptuk anyósomtól és a szüleimtől a gyerekkori gömböket, figurákat. Elég jól megúszták az elmúlt 23 év minden viszontagságát, még a macskákat is. Szinte hiánytalanul megvannak. Már majdnem a végére értünk, már csak az égősor és a girlandok hiányoznak. Csillagszóró és gyertya azóta nincs, mióta úgy 15 éve majdnem felgyulladt a lakás egy eltört csillagszóró miatt. A fát december 24-én délután díszítjük és majd csak január 6-án, Vízkeresztkor bontjuk le. Addig szigorúan tilos bármit is levenni a fáról. Ami magától leesik, az persze más, azt szabad.

Ma olyan ötleteket hoztam a Pinterestről, amiket akár az utolsó pillanatban is el lehet készíteni. Nem élő fák, de azért mégsem műfenyők. A hangulatot megteremtik, ötletesek.


Ágakból

Gömbökből ajtóra

Kép helyett

Könyvmolyoknak

Horgolva

Szalagok és egy gally 


Gallyak és gömbök

Kedvencem

Kartonkezek 

Gallyak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése