2017. február 10., péntek

Pinterest Péntek #28. - Kokárdák 1.

Még csak február eleje van, de hamarosan itt van március idusa, és eljön a kokárdák ideje. A mai bejegyzés azért kapta az egyes sorszámot, mert annyi jó kokárda ötletet találtam, hogy több pénteket is rászánok. Remélem nem bánjátok!

Ma olyan ötleteket válogattam, amit az iskolában, esetleg óvodában a gyerekekkel együtt lehet elkészíteni az ablakok, ajtók vagy a faliújság dekorálására. Készítés közben pedig lehet beszélgetni jelképről, nemzetről,ünnepről kornak és érdeklődésnek megfelelően. 

 Az első "kokárda" rögtön nem is kokárda. Néhány évvel ezelőtt megcsináltuk a gyerekekkel. Élőben is nagyon mutatós. Mi akkor az épület minden ablakára tettünk egy-egy ilyen legyezőt. Kellett idő az elkészítéshez. Ne az utolsó pillanatban fogjunk hozzá.

Madaras 

Sablon a madaras legyezőhöz. 
A második kokárda is egyszerűen kivitelezhető. A kokárda kétoldalas kartonból, vagy színes lapból készül. Nincs más dolgunk, mint a gyerekek kezét picit nyitott ujjakkal körberajzolni. Kinyírni a kezeket, elrendezni egy kör alapon, és felragasztani. Tapasztalataim szerint ez a fajta dekoráció mindig elég terjedelmes, inkább ajtóra való, vagy díszletnek. A gyerekek nagyon szokták szeretni. 

Kezekből 

Még mindig maradunk a színes papírnál. Ez a szélforgókból álló kokárda már picit bonyolultabb, de azért nem annyira. Mérete miatt ez is inkább ajtóra javaslom. (A képen is egy ajtót díszít.)

Szélforgókból

Most valamiért ez a tulipános ablakdísz a kedvencem.  Olyan népmesei hangulatot áraszt. Szerintem az idén ezt fogjuk elkészíteni.

Tulipános 

Pompon ablakdísz piros - fehér - zöldben. Az elkészítése biztos jó szórakozás. (Közben egy gyors keresés, hogy pompom, pompon, pom-pom esetleg pom-pon.) 


Pomponokból

+1 Szív alakú kitűző. Többféle anyagból is el tudjuk készíteni a gyerekekkel. Mondjuk süthető gyurmából, só-liszt gyurmából, vagy akár gipszből. Az első kettőt nyújtjuk, szaggatjuk, szárítjuk, festjük. Az utóbbit hebo (gipszkiöntő) formába öntjük és szárítjuk.  Végül festjük, majd a kitűző csatját rögzítjük a szív hátulján. 

Kitűző 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése