2017. március 23., csütörtök

Villámgyors horgolt kakas



Kakaskám születésének rövid történet: horgolós csoportban valaki megoszt egy fényképet, hogy szerintetek ezt hogyan is kellene? Én meg mivel úgy is ráérek, táppénzen vagyok, megint, és feküdnöm kellene, de azt nem tudok, szóval horgolva-netezve pihengetek, uccu neki, csak megy az! Na és ez lett belőle. Picit azért büszke vagyok magamra.

Figyelem, mintaleírás következik. És ez nem fenyegetés. 😊


  • 1. sor: varázskör, vagy 6 láncszemből kört kapcsolni. Bele 18-20 kétráhajtásos pálca. (Amennyi kényelmesen elfér.) Hamispálcával zárjuk a kört. 
  • 2. sor: 5 láncszemből pikó; következő szembe 7 láncsemből pikó,; következő szembe 9 láncszemből pikó; kúszópálca a következő két szembe. 1 szem kimarad, a következő szembe 7 egyráhajtásos pálca, 1 szem kimarad, kúszópálca a következő szembe. Eldolgozzuk a szálat.
  • Csőr (sárga): A fej és a test találkozásánál két egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca. 
  • Szakáll (piros): A csőr alá félpálca, egyráhajtásos pálca, félpálca egyszerre befejezve.
  • Taréj (piros): A fej első pálcájába félpálca, egyráhajtásos pálca, rövid pálca. Kúszószem a következő szem tetejére. Egyráhajtásos pálca, kétráhatásos pálca, egyráhajtásos pálca a következő szembe. Kúszószem a következő szembe.  Félpálca, egyráhajtásos pálca, félpálca a következő szembe. Kúszószem a következő szembe. 
  • Végül felvarrjuk a szemet. (gyöngy)
Sokkal egyszerűbb meghorgolni, mint leírni.

Ha hasznosnak találod, akár meg is oszthatod! De legjobban annak örülnék, ha megmutatnád a leírtak alapján horgolt kakaskádat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése