2017. január 6., péntek

Pinterest Péntek #23. - Kupakból valami

Az iskolában gyűjtjük a kupakokat. Mindenféle kupakot. Gyűjtünk  elemet, befőttes üveget, papírt, papírgurigát, piros pontot, jó szót, ceruzát, radírt;  szóval annyi mindent, hogy miért pont a kupakok lennének a kivételek? Közben nézegetem, hogy az eredeti ötleten kívül (szorzótábla gyakorlása) mi mindenre tudjuk még felhasználni őket. És láss csodát, a Pinterest tele van ötletekkel, hogy mennyi minden lehet még az egyszerű műanyag kupakból. 

Talán a legegyszerűbb felhasználási módok egyike, hogy mindenféle alakzatot ragasztunk a kupakra, így rögtön nyomdává válik. Már csak festékbe, tintába vagy temperába kell mártogatni, és indulhat a móka. 

Nyomda
 Dekorgumi és mozgó szemek használatával a hétköznapi kupakokból különféle állatfigurákat varázsolhatunk. Ezeket aztán ragaszthatjuk kartonra, ekkor mókás kártyákat kapunk, de akár hűtőmágnes is készülhet belőlük, ha öntapadós mágnescsíkot ragasztunk a hátuljukra.
Állatfigurák

Malacka

Halacska

Cica és kutyus
Ha meguntuk az állatfigurákat, akkor filléres társasjáték is készülhet a maradék kupakból. Az egyforma kupakok belsejébe egyszerű képpárokat ragasztva memória játékot kapunk. 9-9 egyforma kupakkal és egy lapra rajzolt táblával kész a malom, vagy a dáma.

Memória játék

Malom

Dáma

Ha jó sok kupakot gyűjtöttünk már, akkor akár mozaikokat is készíthetünk.
Egyszerű mozaik

Mozaik

Fa mozaik

Havazik 

Almacsutka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése