2017. április 27., csütörtök

CsKM április - kedvenc kézimunka közösségem

Egészen Panka most is remek témával rukkolt elő! (A CsKM-ről is nála olvashatsz bővebben! ) 
Tehát a márciusi téma: kedvenc kézimunka közösségem. Lehet online és offline is. Meg lehet több is! Legalábbis remélem.

Kezdem az offline közösségekkel. Az első egyértelműen a napközis csoportom. Ebben a tanévben másodikosaim vannak, és valamikor a télen kitalálták, hogy tanítsam meg őket horgolni. Ebben eddig semmi újdonság nincs, ez több napközisemben is megfogalmazódott már. Most viszont 3 kislányt sikerült is megtanítani! A negyediket pedig a nagymamája tanítgatja, mert ő balkezes, mint a nagyi. Vele nem boldogulok, nem tudom átfordítani a mozdulatokat. Mind a négyen nagyon lelkesek. Horgolnak reggel tanítás előtt, és délután a napköziben is. Ügyesek, kitartóak. De az egyik kislány kiemelkedően tehetséges. 
Ezt a két polipot ő készítette, saját kútfőből. A zöldet, a nagyobbikat úgy, hogy a városi szakkörön jól megnézte az általam horgolt Koripot, majd két nap! múlva hozta ezt a csodát. 
A kisebbet, a narancsos színűt pedig én kaptam, az elmúlt pénteken a minősítésem előtt, hogy szerencsét hozzon. De nem csak én kaptam ilyen figurát, hanem a csoport minden tagja, meg a délelőttös tanító néni, a pedagógiai asszisztens és a takarító néni is. 

Polip

Polipka

A fotók csalókák, nem lehet érzékelni rajtuk, hogy az én Polipkám pont kulcstartó méretű, az eredeti pedig vagy háromszor akkora. 

A másik offline kézimunka közösség pedig a már emlegetett városi szakkör. A helyi művelődési ház keretein belül működünk, hetente találkozunk. Kicsi, de annál lelkesebb csapat. Életkorunk a nagymamától a másodikos (8 éves) korig terjed. Van nagymama - unoka, anya - lánya, és tanító - tanítvány páros is. Meg olyanok is, akik csak a horgolás öröméért vannak ott. Tavaly május elsejére és az I. Túzokfesztiválon is közösen alkottunk. Ez az idén a ballagások és a fesztivál egybeesése miatt nem jön össze. Na majd a harmadikon ismétlünk. 

És akkor az  online közösség(ek). Itt is több csoportnak vagyok tagja. Mármint a Facebookon. Amigurumi figurák, Nyugiban kössünk-horgoljunk, Gombolyda - közös kötés, horgolás, Gombolyda - mintatesztelő csoport, Amigurumi free, és a közelmúltban létrehoztam egy saját csoportot is, Fonal apasztó néven. Mert csak halmozom a fonalakat és kell a kontroll. A csoportom ugyan zárt, de nem titkos. Ha neked is van mit apasztani, várunk szeretettel! Mindegyik csoportban nagyon szeretek olvasgatni, nézelődni. Sok segítőkész emberrel találkozom. Amit nem szeretek az a veszekedés és a mintakuncsorgás.  Egyszerűen már viszketést kapok attól, hogy bárki bármit feltesz, rögtön ott van alatta, hogy elkérhetem a mintát? Se dicséret, se jó napot, csak add a mintát. Ha valaki ki meri irni, hogy fizetős, vagy saját és nem adná, akkor pedig kezdődik a veszekedés. Több csoportból léptem már ki ilyenek miatt.  Nagyon tetszik az Amigurumi free csoport létrehozójának hozzáállása: kerek perec megírja, hogy bármit fel lehet tenni, ami amigurumi. Mintát is, ha ingyenes, vagy saját. Fizetős mintánál pedig add meg a minta elérhetőségét, és ne legyen "priviben írok".  Aki nagyon szeretné, és a rengeteg ingyenes minta között nem talál hasonlót, az vegye meg. A hanglemezeket is megvettük anno. Meg a könyveket és újságokat is megvesszük még most is. 

Többiek írása:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése