2017. február 20., hétfő

Ha csupán öt kézimunka kelléket vihetnék magammal egy lakatlan szigetre - avagy #CsKM 2.

A CsKM februári témája az a bizonyos lakatlan sziget, meg az 5 dolog amit magammal vinnék a kézimunka kellékeim közül. (CsKM - Csak Kötök és Mesélek, a részletek Egészen Pankánál.)

Na most az a kérdés, hogy hogyan kerülök oda. Mert ha önszántamból, akkor ugye fel tudok készülni, bepakolok a bőröndbe, és az összes kedvencem viszem. Ha viszont véletlenül, mert mondjuk hajótörést szenvedek, akkor meg csak azt, ami mindig nálam van. Vagyis olló, egy vagy két horgolótű és olyan fonal, amivel éppen dolgozok, vagy amivel a következő darabot tervezem. Jó eséllyel Catania. De erre nem sok lehetőség van. Viszonylag ritkán hajókázom. 

Akkor a játék kedvéért legyen előre tervezett utazás. A lakatlan szigeten ugye nincs fonalbolt. Ésszel kell pakolni. Nem maradhat ki semmi. Tegyünk különbséget a kellék és az alapanyag között! Kellék -számomra - amivel dolgozok. Alapanyag, amiből dolgozom. 
Vinném a kockás bugyellárisomat, benne a kis kézimunka ollómat, amit most éppen nem találok sehol. A bugyellárisban helyt kapna még a merkelő tű, a mágnessel. Na jó, tűből kettőt tennék, mert folyton keresem. Ezért kell a mágnes is. És horgoló tűt, kettest és egy nagyot. Ezzel meg is van az öt kellék. +  a szemüveg. Mert anélkül hiába van nálam bármi.

A képen az éppen aktuális "túlélő készlet". A kis kockás bugyelláris, amiben benne az olló, a mágnes, a merkelőtű, meg egy biztonsági tű, na meg a gyógyszerek. A szemüveg, ami nélkül nem tudok se kötni, se horgolni, se olvasni. És a mostani horgolás, a hozzá való fonallal és horgolótűvel.

Ami mindig nálam van.


A többiek bejegyzéseit pedig itt érhetitek el:
Egészen Panka
kreavik
Dorka
...derék asszony...
EniAnyu
Francos tűk
Hallássérült lány naplója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése