2020. július 2., csütörtök

Koripok


Készült mostanában nálam néhány Korip, ahogy a képen is lehet látni.😊 Némelyik (pl. a piros-sárga -kék, jobb felső sarok) már kb másfél éve várja a befejezését. Akkor egy közös horgoláson Zsófi említette, hogy nagyon sápadtkák a Koripjaink. Erre készült egy igazán színes példány. Aztán valaki megkérdezte, hogy román babának horgoltam? Ezen picit megsértődtem. Eddig tartott elengedni...
Az alsó sorban a középső, zöld fejű, színes lábú is hónapokig várt tömésre. A tömés a mumus. Nem megy kőkeményre... 
A többi hat  (középső kép, és fent középen) már sokkal gyorsabban ment. A lendületet Natim adta, aki még csak 11 éves, de már horgolt a KORE alapítványnak egy Koripot. Szóval az elmúlt 2 hétben 9 Koripkát küldtem Zsófinak leadásra. Az első négy már meg is érkezett hozzá. Ismét nem sikerült az inkubátor minőség, támogató figurák lesznek. Eleinte ez elkeserített nagyon. Nem tudom ennél is keményebbre tömni, mert már fáj a kezem tömés közben, és ha ennél is keményebbre próbálom készíteni, akkor lyukacskák jelennek meg a fejen... Pedig már 1,75 -ös tűvel horgolom a Catania fonalat.
Van még két mini Korip a képen. Egy sárga- barna (prototípus) és egy piros -sárga. Ezek Catania Fine fonalból, 1,25-ös tűvel készültek. A barnásról készült kép egy "normál" figura mellett, a pirosról pedig a horgolótű mellett. Csak a méret érzékeltetésére. 


Nati munkája a KORE honlapjára is felkerült. Nagyon büszke vagyok rá!


Nati "címlapfotója" 

Meg persze az összes szakkörösömre is! Mert mindenki dolgozott ám, becsülettel.
A következő bejegyzés erről szól majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése